Competitii nationale

 

Mediu

 

SISAERO

 

Abstract

 

SISAERO

Proiectul Sistem de securitate integrat, bazat pe o platforma AERIANA PENTRU PROTECTIA ZONELOR CRITICE, acronimul SISAERO are obiectivul de a elabora o tehnica de securitate de specialitate, cu intentia de:

 

Scopul proiectului este de a obtine imagini in timp real, elementele de identificare a riscurilor prin folosirea tehnicilor de procesare a imaginii, de generare de avertizare pentru operatorul de sistem, comunicare de date cu caracter deosebit, configurare de zbor controlat de la distanta, dar, si cu capacitati autonome - sistemul este echipat cu pilot automat - in caz de pierdere a legaturii radio. Raza de actiune in sistem controlat de la distanta este de 3 km. Dincolo de aceasta distanta informatiile sunt stocate la bord si transmise mai departe sau aduse la sol.

 

Pe baza cerintelor specifice tactice si tehnice de exploatare si de normele curente vor fi definite elementele de principiu necesare pentru a elabora o tehnica aplicabila. Configurarea in detaliu,echipamentele de cala, hardware integrat si componente software. Abordarile de proiect sunt organizate pe domenii specifice, platforma de comanda si sistemul de control, sistem de comunicare, de imagine de prelucrare, etc. Sistemul este operational in timpul zilei si pe timp de noapte (IR).

 

Imaginea se obtine pe un ecran atasat la casca operatorului, sau pe un ecran.

 

Scopul proiectului este realizarea unui sistem de siguranta, unic in ceea ce priveste comanda aeronavei si controlul si a unui subsistem de telemetrie eficient de transmitere a datelor si de prelucrare a acestora. Estimarile de aeronave duc la o greutate maxima la decolare mai mica de 5 kg, va trebui sa zboare cu o viteza de cca. 20 kilometri pe ora si va fi echipat cu parasuta de salvare. Structura se va face cu materiale compozite, cu elemente care folosesc structurile de nanotuburi armate.

 

Sistemul se adreseaza misiunilor militare si de securitate pentru protejarea zonelor sensibile, de salvare de la cladirile afectate, de evaluare de utilizare pentru poduri si constructii hidro, alertare, dar si misiuni de cautare si salvare in zonele critice.

 

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati.